Локално отопление видове

Локално отопление видове

Локално отопление видове, има много видове локални отоплителни системи: електрически, въздушни, камини за отопление и други. Тук ние ще говорим само за видовете водни отоплителни системи.

И така, какви видовете водни отоплителни системи има?

Радиаторни водни отоплителни системи

Повечето от тях (около 90%) на отоплителни системи – е водно отопление. Първо и най-важно, радиаторите за отопление.

Локално отопление видове

Локално отопление видове

Радиатор за отопление – най-често срещаният тип на локално отопление

Радиатори могат да бъдат чугунени, стоманени, алуминиеви или биметални.

Предимства и недостатъци на радиаторите

Предимства: добро разсейване на топлината.

Недостатък: Радиаторите са много взискателни към системата.

Радиаторно отопление – тип на отопление, което може да се направите сами, както в дома си, така и в лятната кухня и гаража. В момента има много голям брой различни радиатори, предлагани в търговската мрежа. Все пак, какъв радиатор да изберете за вашата отоплителна система, ние анализираме подробно в други статии.

Подово водно отопление

Тук ще разгледаме предимствата и недостатъците на подовото отопление.

Локално отопление видове

Локално отопление видове

Подово отопление, начин на монтаж с колекторна кутия и регулиращи вентили.

Какви са предимствата на подово отопление за разлика радиаторното отопление?

Целият под работи като голям радиатор.

Локално отопление видове

Локално отопление видове

Предимството на подовото отопление е, че то работи на цялата площ като радиатор.

Областта на пренос на топлина е много по-висока, като по този начин е възможно да се намали температурата на циркулиращата вода ( в системата максимално допустимата температура на топлоносителя е 55 ° С ) . Тези топлинни потоци се издигат нагоре и равномерно затопля цялата стая – за разлика от радиатора.

За по добри резултати е необходимо да се направи топлоизолираща замазка или поставяне на допълнителна излолация. Това означава, че ако стаята е готова, направени са ремонти е необходимо да се повдигне нивото на пода, което от своя страна води до преработка на вратите и техните каси.

За това как да си направите подово отопление сами, на нашия сайт има отделен дял, създаден под формата на инструкции стъпка по стъпка.

Первазни отоплителни системи

Следващият вид на отоплителни водни системи – первазни отоплителни системи.

Локално отопление видове

Локално отопление видове

Скрито первазно отопление

Това е вид на комбинирана система за отопление – нещо средно между радиатори и подово отопление. Тук специалното оборудване е монтирано в долната част на стената в ъгъла на помещението. По този начин, преноса на топлина, е както към пода, така и към страничните стени.

Локално отопление видове

Локално отопление видове

Преимуществото на первазното отопление, загрява едновременно стените и пода.

Предимството на первазното отопление е в това, че стените не са ангажирани в отоплителни устройства, което означава, че дизайна на помещението е чист. Отоплителните первази имат различни цветове, така че те могат да бъдат съчетани с дизайна на стаята.

Первазното отопление е като обикновени радиатори с тръби, свързани към котела.

Както можете да видите, като всяка система има и своите неоспорими достойнства. Какъв вид на водна отоплителна система ще изберете конкретно във вашия дом ?

Вие трябва да изберете, в зависимост от вашата ситуация. Така че, ако къщата е вече изградена, направена подове, врати, завършени настилки, тогава очевидно подовото отопление не е подходящо. В противен случай ще трябва да ремонтирате насилките и вратите, което ще струва доста пари. В този случай, трябва да се обърнете внимание на радиаторно или первазно отопление.

Ако къщата е все още в процес на изграждане, може да помислите за подово отопление, благодарение на него, в жилището можете да постигнете много комфортна среда.

При запитване напишете телефон за по- бърза връзка в Вас и уточняване на подробности. Предлагаме безплатен оглед и представяне на оферта с актуални цени на материали и труд. Огледа и представянето на оферта не Ви ангажира с поръчка на стоки и услуги. При ангажиране за по голям обем работа сключваме договор с подробно описание на дейностите и цените за услугите и материалните който желаете. Издаваме фактури за доставените материали, извършените монтажи и ремонти, както и гараниционни карти за всички продукти.

Локално отопление видове

Локално отопление видове

Локално отопление видове