Място за поставяне на радиаторите

Място за поставяне на радиаторите

Място за поставяне на радиаторите. Избора за поставяне на радиаторите е важно решение, което трябва да се вземе преди започване и изграждане на локалното парно. От практиката, която имат известни майстори парнаджии и логиката е следствие на физичните закони. Мястото, което е най-уязвимо от гледна точка на нахлуване на студен въздух е прозореца в помещението. Колкото и да е добра дограмата, колкото и да е дебел стъкло пакета, пак не е достатъчен да задържи студеното навън.

Въздушна завеса

Именно за това, най-подходящото място за поставяне на радиаторите е под прозореца. Така поставен, горещият въздух, който се издига от радиатора, прави въздушна „завеса“, между помещението и прозореца. Освен тази завеса, топло обмена се повишава, защото циркулацията на въздуха се увеличава. Препоръчва се ако има два прозореца, мощността да се раздели съответно в два радиатора и да се монтират два такива.

Пред и около радиатора

Важно е да се знае, че пред радиатора не трябва да има мебели или предмети, които затрудняват движението на въздуха около него. Също е важно да няма дълги пердета, които да го закриват (завиват), и да не позволяват на въздуха да прави кръговрат в помещението. Допуска се все пак поставяне на различно място от това под прозореца, но само, когато поставянето му е невъзможно. Ако се разглеждаме именно такъв случай, ще трябва да се съобразим и да изберем радиатор с по-голяма мощност, който да компенсира неправилното му поставяне.

Вентилаторни конвектори
Място за поставяне на радиаторите

Място за поставяне на радиаторите

Тук е мястото да споменем, че от няколко години се предлагат на пазара конвекторни радиатори. Това са радиатори, които са с вграден вентилатор, който вентилира пита или серпентина, която е монтирана в тях. Те се отличават с голяма мощност в киловати, именно заради бързият си топлообмен. Не са подходящи за спални помещения, както и за детски стаи, защото малко или много създават въздушно течение. При тези радиатори мястото на поставянето им е почти без значение. Цената им е доста по-висока от обикновените, но е оправдана, именно заради ефективността им.

Всички продукти са с гарантиран произход и качество. Осигурена доставка за района на София. Доставки за Страната с куриерска фирма или с наш транспорт. Осигурен монтаж, гаранционно и след гаранционно обслужване.

При запитване напишете телефон за по- бърза връзка с Вас и уточняване на подробности. Предлагаме безплатен оглед и представяне на оферта с актуални цени на материали и труд. Огледа и представянето на оферта не Ви ангажира с поръчка на стоки и услуги.

При ангажиране за по голям обем работа сключваме договор с подробно описание на дейностите и цените за услугите и материалните който желаете. Издаваме фактури за доставените материали, извършените монтажи и ремонти, както и гараниционни карти за всички продукти.

Магазин

Всички продукти предлагани на страницата elkom-express.bg както и в електронния магазин shop.elkom-express.bg може да видите в нашият магазин на адрес София. ж.к.Люлин 2, блок 279, магазин 106 Д от понеделник до петък – 09.00 – 19.00 ч. и събота от 09.00 – 14.00 ч. Безплатна доставка за София и изпращане с Еконт за Страната.