Отоплителна система: Избор на отоплителна система за Вашия дом

Отоплителна система: Избор на отоплителна система за Вашия дом

Като цяло отоплителните системи могат да работят до 20 години с подходяща поддръжка и грижи. Ако вашата отоплителна система изисква чести ремонти и не работи ефективно, време е да инвестирате в нова. Ето какво трябва да знаете за отоплителните системи и как да изберете подходяща за Вашия дом.

Помислете за предварителна инвестиция

Закупуването и инсталирането на нова отоплителна система във Вашия дом е основна инвестиция. Ето защо искате да сте сигурни, че нещата ще бъдат направени правилно от първия път.

Първоначалната цена на нов котел или камина може да варира между 2000 и 10 000 лева в зависимост от вида, марката и модела. Преди да купите за ново устройство, определете разумен бюджет и се опитайте да се придържате към него.

Не забравяйте за съвместимостта

Когато купувате нов отоплителен уред, уверете се че е съвместими със съществуващите нужди за отопление на дома. Това е основно, освен ако не инсталирате изцяло нова система за отопление. Сервизните техници могат да ви помогнат да определите дали подмяната на същия тип устройство или инсталирането на нова система е най-подходяща за Вашия бюджет и местоположение в дома.

Инвестирайте в програмируем термостат

Ако все още нямате такъв, помислете за инвестиране в програмируем термостат за вашето устройство. Програмируемите термостати ви позволяват да задавате различни температури във вашия дом според определен час от деня, за да сте сигурни, че домът ви е винаги отоплен.

Например можете да накарате термостата автоматично да понижава температурата, докато сте далеч от дома, за да спестите енергия и да включите отоплението точно преди да се върнете, за да сте сигурни, че домът е топъл, когато пристигнете. Наличието на програмируем термостат ви помага да спестите средно 500 лв. на година от разходите си за отопление.

Вземете правилния размер

Получаването на правилната единица размер е от съществено значение за поддържане на ефективността. Устройството, което е твърде голямо, ще струва повече пари, защото ще изразходва много енергия, като същевременно ще компенсира нуждите от отопление на вашия дом. Отоплителните котли или камини, които са твърде големи за вашия дом, също ще стартират и спират често, което води до значително износване и увеличени енергийни разходи.

Устройството, което е твърде малко, от друга страна, няма да има необходимия капацитет за ефективно регулиране на температурата във Вашия дом, което означава, че устройството ще се бори да отговори на изискванията на домакинството.

Професионалистите от Елком Експрес ЕООД могат да Ви помогнат да изберете нов отоплителен уред, който ще работи най-добре във вашия дом. Сервизните техници ще измерват вашия имот и ще задават въпроси относно вашите нужди, за да определят правилната марка и модел за Вашия дом.

Проверете рейтингите

Когато дойде време да замените настоящия си блок, потърсете енергоефективни устройства. Обикновено, колкото по-висок е рейтингът, толкова по-ефективна е единицата.

Различните оценки са:

SEER (Сезонно съотношение на енергийна ефективност).
HSPF (Сезонен фактор за отопление).
AFUE (Годишна ефективност на използване на горивото).
EER (коефициент на енергийна ефективност).

Ако не разбирате тези оценки, не забравяйте да зададете въпроси на вашия сервизен техник относно предимствата на високо оценен уред. Професионалист ще предложи препоръки въз основа на местния климат, размера на дома Ви и бюджета.

Налични функции

Всяка отоплителна система предлага различни функции, което означава различни нива на комфорт за Вашия дом. Например, някои единици са съвместими с функции за зониране, за да персонализират температурата в определени стаи. Вашите местни експерти по ОВК могат да ви помогнат да изберете единица, която ви дава най-добрите характеристики за вашата жилищна ситуация.

Всички продукти са с гарантиран произход и качество. Осигурена доставка за района на София. Доставки за Страната с куриерска фирма или с наш транспорт. Осигурен монтаж, гаранционно и след гаранционно обслужване.

При запитване напишете телефон за по- бърза връзка с Вас и уточняване на подробности. Предлагаме безплатен оглед и представяне на оферта с актуални цени на материали и труд. Огледа и представянето на оферта не Ви ангажира с поръчка на стоки и услуги. При ангажиране за по голям обем работа сключваме договор с подробно описание на дейностите и цените за услугите и материалните който желаете. Издаваме фактури за доставените материали, извършените монтажи и ремонти, както и гаранционни карти за всички продукти.

Магазин

Всички продукти предлагани на страницата elkom-express.bg може да видите в нашият магазин на адрес София. ж.к.Люлин 2, блок 279, магазин 106 Д от понеделник до петък – 09.00 – 19.00 ч. и събота от 09.00 – 14.00 ч. Безплатна доставка за София и изпращане с Еконт за Страната.

Препоръчани връзки