Необходими средства за локално парно

Необходими средства за локално парно

Необходими средства за локално парно и колко ще ни струва изграждането на едно локално парно?

Това също не може да се каже с точност! Няколко примера, които ще ви дадат бегла представа за това колко ще ви струва изпълнението на локалното парно. Всичко зависи от това какъв котел, радиатори, фитинги и тръби ще ползвате при направата му.

Съответно – Котелът може да е стоманен или чугунен, на твърдо гориво или на пелети.

Газов или електрически котел. Пелетна камина с водна риза или друг отоплителен уред.

Изберете радиатори според бюджета си. Чугунените радиатори са с по-голяма възможност за експлоатация, на практика е вечни, но пък доста груби и нисък коефициент на топлоотдаване. Вече почти не се предлагат на пазара с изключение на някой дизайнерски модели на доста високи цени. Изборът остава между:

Алуминиеви или панелни

Алуминиевите радиатори са за предпочитане, красив външен вид и избор на визия. По голямо разнообразие от модели, височини и дизайнерски решения. Високо топлоотдаване, без ръжда и запушване от корозия. Лесен монтаж на всякакви стени подови стойки. Лесно почистване поддръжка.

Панелните радиатори са с по ниски цени. За постигане на необходимата мощност е необходимо радиаторът на е с по-големи размери. След време започва корозия по радиаторите и запушване на панелите с ръжда и тиня. За монтажа на панелни радиатори е необходима масивна стена заради теглото им. Предимството им е по ниската цена, която е 50% по-ниска от алуминиевите.

Термовентили, кранове и фитинги

Препоръчително е монтажа на термовентил и секретен кран на всеки радиатор. За всеки радиатор се монтират 2 самостоятелни тръби, свързани към колекторна кутия. Тръбите от радиатора до колекторната кутия се полагат цели, без прекъсвания, разклонения и снадки. Ако тръбите минават в пода или се вкопават в стената е задължително те да са в гофриран шлаух или изолация. Изборът на размер тръби е според мощността на радиатора които ще захранва. Ф16 може да захрани радиатор до 3200W, ф18 радиатор до 4200W и ф 20 радиатор до 5400W.  Колекторите може да са 3/4“ или 1“ в зависимост от радиаторите които са свързани към него.

Колекторна кутия и свързване

От колекторната кутия до отоплителния уред (котел, камина, печка или др.) е необходими да се монтират по сериозни тръби с по-голям размер. За предпочитане е медни тръби или по-евтин вариант полипропиленови с алуминиева вложка или стъклопласт. Поради тази причина е добре колекторната кутия да е максимално близо до котела или камината.

Цена на локално парно

Като пресметнете колко радиатора са Ви необходими – средната цена на панелен радиатор е 200 лв. на алуминиев 350 лв. Колекторна кутия между 200 и 400 лв. в зависимост от това с колко извода ще е. Термовентил, секретен кран, тръби и фитинги за 1 радиатор са около 80-100 лв.

Изграждането на инсталацията – монтаж на радиатор, монтаж на тръби (вкопаване, полагане по пода, външен монтаж по стените) свързване на радиатор и колекторна кутия, монтаж на тръби от колекторна кутия и свързване към котел или камина. Тестване и въвеждане в експлоатация на системата.

Цената тук е много относителна и неточна, затова няма как да се определи. Ние предлагаме безплатен оглед и представяне на индивидуална оферта за всеки обект. Посещението, огледа и представянето на оферта са напълно безплатни и не Ви ангажира с поръчка и ангажимент.

Времето за изпълнение

Ние предлагаме бързо, качествени и чисто изпълнение на локално отопление. Приблизителното време за изпълнение е 5 до 7 работни дни за инсталация на  2 етажа и 10-12 радиатора.

Всички изграждани от нас инсталации са с 10 години гаранция. Осигуряваме доставка и монтаж на избраните от Вас материали и уреди. Безплатно посещение и консултации за избор подходящи радиатори, котел и всичко необходимо за Вашето локално отопление. При нужда позвънете на 0878 276 889 или изпратете запитване.

Необходими средства за локално парно

Необходими средства за локално парно

Запитване

При запитване напишете телефон за по- бърза връзка с Вас и уточняване на подробности. Предлагаме безплатен оглед и представяне на оферта с актуални цени на материали и труд. Огледа и представянето на оферта не Ви ангажира с поръчка на стоки и услуги.

При ангажиране за по голям обем работа сключваме договор с подробно описание на дейностите и цените за услугите и материалните който желаете. Издаваме фактури за доставените материали, извършените монтажи и ремонти, както и гаранционни карти за всички продукти.

Препоръчани продукти

Алуминиеви радиатори Global VOX Алуминиеви радиатори Global VOX Алуминиеви радиатори Global VOX Алуминиеви радиатори Global VOX Алуминиеви радиатори Global VOX
Всички радиатори Комплект термовентили Термокранове Механични термоглави Електронни термоглави
Алуминиеви радиатори Global VOX Алуминиеви радиатори Global VOX Алуминиеви радиатори Global VOX Алуминиеви радиатори Global VOX Алуминиеви радиатори Global VOX
Радиаторни кранове Кит комплекти Конзоли за монтаж Подови стойки Нагреватели за радиатори

Магазин

Всички продукти предлагани на страницата elkom-express.bg може да видите в нашият магазин на адрес София. ж.к.Люлин 2, блок 279, магазин 106 Д от понеделник до петък – 09.00 – 19.00 ч. и събота от 09.00 – 14.00 ч. Безплатна доставка за София и изпращане с Еконт за Страната.

Препоръчани връзки