Пелетни горелки

В нашето ежедневие, навлизат все повече пелетните горелки, те са добро решение за преустройство на съществуваща инсталация от твърдо гориво, нафта или други. Предлаганите от нас, пелетни горелки са съвместими с почти всички котли на твърдо гориво. Основното предназначение на пелетните горелки е изгарянето на дървесни пелети от категория А, АВ, В, които имат диаметър 6 или 8 мм. на костилки от череши или вишни, които са предварително изсушени на смес от равни количества пелети и костилки.Тези пелетни горелки се монтират към вече съществуващи котли за вода или други системи. Изключително високата им ефективност на изгаряне е възможна благодарение на стриктно контролирания горивен процес. Пелетните горелки служат като алтернатива за гориво на котли, които използват фосилни горива – въглища, нафта, газ. Пелетните горелки се монтират изключително лесно на котли, които са предназначени за ръчно зареждане на въглища и дърва, като не се налага кой знае каква реконструкция на котелната система.

Пелетни горелки GREEN FIRE OC

Пелетни горелки GREEN FIRE PB

Пелетни горелки GREEN FIRE SC

Пелетни горелки Bisolid серия GP

Пелетни горелки Bisolid серия GP с ръчно самопочистване

Ротационни пелетни горелки Bisolid GP тубусна

Ротационни пелетни горелки Bisolid EVO тубусна

Пелетни горелки серия GreenEcoTherm GP_sc самопочистващи

Ротационни пелетни горелки GreenEcoTherm GP тубусна

Пелетни горелки серия GreenEcoTherm GP – 4 генерация

Пелетните горелки направени да действат автоматично и осигуряват удобство при експлоатацията приблизително като това, налично при употребата на горелки, използващи фосилни горива ( течни или газообразни ), което позволява да бъдат използвани в системи със стаен термостат, който може да се програмира. Пелетните горелки притежават система, позволяваща възпламеняване на горивото по автоматичен начин. Друго предимство на пелетната горелка е възможността за автоматичната експлоатация. Съществува възможност за равномерно регулиране на работата.

Стаен термостат

Съвместима е със стаен термостат (т.нар. седмичен програматор), което дава гаранция за икономия на гориво и максимален топлинен комфорт. Пелетните горелки имат възможност за използване на биомаса под формата на пелети (дървесни пелети), изсушени черешови костилки и др., според изискванията, които са поместени в таблица за точните характеристики на горивото. Пелетните горелки притежават висока ефективност и ниска степен на вредни емисии. Горелките имат възможност за автоматично подаване на гориво от бункер или камера, който се изработва изцяло съобразно условията на мястото (не се прилага в комплект с горелката). Пелетните горели имат опростена поддръжка и лесно обслужване, като се налагат минимални разходи за експлоатация. 

Видове и модели
    • Горелките от 2-ра и 3-та генерация притежават високо качество и ефективност. Те имат вградена защита от самозапалване и прегряване, както и способност за стартиране и спиране чрез sms или смартфон. Стар модел, не се предлагат !!!
    • Горелките от 4-та генерация имат всички предимства на предишните генерации, а и някои съвсем нови функции. Те разполагат с пет нива на мощност, с автоматична самонастройка и настройка на количеството въздух, в зависимост от избраната мощност.
    • Самопочистващата се пелетна горелка от 5-та генерация може да изгаря дървесни пелети, които са с ниско качество и предлага избор на настройки според качеството на пелетите.
    • Новите модели на пелетни горелки GreenEcoTherm GP и Bisolid GP са ротационни тубусни с пълно механично самопочисване, нова система за смесване на горивото в горивната камера, което повишава почистването на пепелта, подобрява горивния процес и облекчава обслужването.
Избор на пелетна горелка

Преди да изберете пелетна горелка трябва да знаете какви пелети смятате да използвате. С ниско или с високо пепелно съдържание. Дървесни или друг вид пелети, а може би и костилки. Това е важно, защото има горелки, които не могат да горят всичко, без да се налага да се почистват. Котелът, на който ще се монтира горелката – дали е подходящ за пълноценното усвояване на мощността на самата горелка, или ще има големи загуби в комина, заради малка нагревна повърхност и ниско КПД. Важен фактор определящ, разходът Ви на пелети. Мощността на котела не е ориентир, че със същата мощност трябва да бъде и горелката. В повечето случаи, котлите на твърдо гориво са преоразмерени, и горелка с по-малка мощност ще Ви свърши работа.

Всички продукти са с гарантиран произход и качество. Осигурена доставка за района на София. Доставки за Страната с куриерска фирма или с наш транспорт. Осигурен монтаж, гаранционно и след гаранционно обслужване.

Магазин

Всички продукти предлагани на страницата elkom-express.bg както и в електронния магазин shop.elkom-express.bg може да видите в нашият магазин на адрес София. ж.к.Люлин 2, блок 279, магазин 106 Д от понеделник до петък – 09.00 – 19.00 ч. и събота от 09.00 – 14.00 ч. Безплатна доставка за София и изпращане с Еконт за Страната.