Пелетни горелки

В нашето ежедневие, навлизат все повече пелетните горелки, те са добро решение за преустройство на съществуваща инсталация от твърдо гориво, нафта или други. Предлаганите от нас, пелетни горелки са съвместими с почти всички котли на твърдо гориво. Основното предназначение на пелетните горелки е изгарянето на дървесни пелети от категория А, АВ, В, които имат диаметър 6 или 8 мм. на костилки от череши или вишни, които са предварително изсушени на смес от равни количества пелети и костилки.Тези пелетни горелки се монтират към вече съществуващи котли за вода или други системи. Изключително високата им ефективност на изгаряне е възможна благодарение на стриктно контролирания горивен процес. Пелетните горелки служат като алтернатива за гориво на котли, които използват фосилни горива – въглища, нафта, газ. Пелетните горелки се монтират изключително лесно на котли, които са предназначени за ръчно зареждане на въглища и дърва, като не се налага кой знае каква реконструкция на котелната система.

Пелетни горелки Bisolid серия GP

Пелетни горелки Bisolid серия GP с ръчно самопочистване

Ротационни пелетни горелки GP тубусна

Ротационни пелетни горелки Bisolid GP тубусна

Пелетна тубусна горелка BISOLID EVO

Ротационни пелетни горелки Bisolid EVO тубусна

Пелетни горелки серия GreenEcoTherm GP_sc самопочистващи

Ротационни пелетни горелки GP тубусна

Ротационни пелетни горелки GreenEcoTherm GP тубусна

Пелетни горелки серия GreenEcoTherm GP – 4 генерация

Пелетни горелки серия GreenEcoTherm GP – 3 генерация
изчерпана наличност

Пелетни горелки серия GP – 2 генерация
изчерпана наличност

Пелетни горелки Mareli PB
изчерпана наличност

Пелетните горелки направени да действат автоматично и осигуряват удобство при експлоатацията приблизително като това, налично при употребата на горелки, използващи фосилни горива ( течни или газообразни ), което позволява да бъдат използвани в системи със стаен термостат, който може да се програмира. Пелетните горелки притежават система, позволяваща възпламеняване на горивото по автоматичен начин. Друго предимство на пелетната горелка е възможността за автоматичната експлоатация. Съществува възможност за равномерно регулиране на работата. Съвместима е със стаен термостат (т.нар. седмичен програматор), което дава гаранция за икономия на гориво и максимален топлинен комфорт. Пелетните горелки имат възможност за използване на биомаса под формата на пелети (дървесни пелети), изсушени черешови костилки и др., според изискванията, които са поместени в таблица за точните характеристики на горивото. Пелетните горелки притежават висока ефективност и ниска степен на вредни емисии. Горелките имат възможност за автоматично подаване на гориво от бункер или камера, който се изработва изцяло съобразно условията на мястото (не се прилага в комплект с горелката). Пелетните горели имат опростена поддръжка и лесно обслужване, като се налагат минимални разходи за експлоатация. 

    • Горелките от 2-ра и 3-та генерация притежават високо качество и ефективност. Те имат вградена защита от самозапалване и прегряване, както и способност за стартиране и спиране чрез sms или смартфон.
    • Горелките от 4-та генерация имат всички предимства на предишните генерации, а и някои съвсем нови функции. Те разполагат с пет нива на мощност, с автоматична самонастройка и настройка на количеството въздух, в зависимост от избраната мощност.
    • Самопочистващата се пелетна горелка от 5-та генерация може да изгаря дървесни пелети, които са с ниско качество и предлага избор на настройки според качеството на пелетите.
    • Новите модели на пелетни горелки GreenEcoTherm GP и Bisolid GP са ротационни тубусни с пълно механично самопочисване, нова система за смесване на горивото в горивната камера, което повишава почистването на пепелта, подобрява горивния процес и облекчава обслужването.

Преди да изберете пелетна горелка трябва да знаете какви пелети смятате да използвате. С ниско или с високо пепелно съдържание. Дървесни или друг вид пелети, а може би и костилки. Това е важно, защото има горелки, които не могат да горят всичко, без да се налага да се почистват. Котелът, на който ще се монтира горелката – дали е подходящ за пълноценното усвояване на мощността на самата горелка, или ще има големи загуби в комина, заради малка нагревна повърхност и ниско КПД. Важен фактор определящ, разходът Ви на пелети. Мощността на котела не е ориентир, че със същата мощност трябва да бъде и горелката. В повечето случаи, котлите на твърдо гориво са преоразмерени, и горелка с по-малка мощност ще Ви свърши работа.

Пелетни горелки

Всички продукти са с гарантиран произход и качество. Осигурена доставка за района на София. Доставки за Страната с куриерска фирма или с наш транспорт. Осигурен монтаж, гаранционно и след гаранционно обслужване.

Магазин

Всички продукти предлагани на страницата elkom-express.bg както и в електронния магазин elkom-shop.eu може да видите в нашият магазин на адрес София. ж.к.Люлин 2, блок 279, магазин 106 Д от понеделник до петък – 09.00 – 19.00 ч. и събота от 09.00 – 14.00 ч. Безплатна доставка за София и изпращане с Еконт за Страната.

Пелетни горелки

Пелетни горелки