Парно

Парно

През студените месеци бюджета за отопление достига до 70-80% от разходите на едно домакинство. Ние ще Ви помогнем да оптимизирате отоплителната си инсталация или начина на отопление, като по този начин ще постигнете максимален комфорт и ниски разходи. Важен фактор за качественото и ефективно отопление се постига с постоянното топлоотдаване, което може да бъде централно (ТЕЦ), локално парно или колективни отоплотелни инсталации.

Централно отопление

При централното отопление е препоръчително да използвате алуминиеви радиатори с високо топлоотдаване. Броят на алуминиевите глидери зависи от големината на помещението в което ще се монтира радиаторът. Изчисляването се прави като се умножат квадратните метри на помещението по 120 до 170 вата. В нашият сайт на всеки радиатор е дадена неговата топлинна мощност във ватове. Показаните мощности отговарят при температура на входящата вода 60 градуса. Задължително е монтажът на термовентил за контрол на желатата температура и постигане на икономия на енергия. Термовентилите следят стайната температура и отварят и затварят при спадане или достигане на зададената температура. Повече за термовентилите може на видите с статията „Отопление с терморегулиращи вентили„. Друг важен фактор е монтирането на обезвъздушител и секретен кран на връщатата тръба на радиатора.

Локално парно отопление

локално парно отопление

При локалното парно източникът на енергия се намира в жилището или сервизно помещение. Според нуждите и възможностите на жилището може да се използва газов котел, камина с водна риза, котел на твърдо гориво, пелетен котел или електрически котел. Предиството на локалното отоплене е че имате контрол на отоплителната система, при което може намалите разходите за енергия или гориво. За изграждането на локално парно е необхомимо да се запознаете с необходимите материали и елементи, както и тяхната цена. Нека разгледаме всичко необходимо с няколко стъпки.

Като начало е необходимо да направите

Изчисления за локално парно

Оценете статията 1 звезди2 звезди3 звезди4 звезди5 звезди (5 гласа, средна оценка: 5,00 от 5)
Loading...
0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

При запитване напишете телефон за по- бърза връзка в Вас и уточняване на подробности. Предлагаме безплатен оглед и представяне на оферта с актуални цени на материали и труд за водопровод и канализация. Огледа и представянето на оферта не Ви ангажира с поръчка на стоки и услуги. При ангажиране за по голям обем работа сключваме договор с подробно описание на дейностите и цените за услугите и материалните който желаете. Издаваме фактури за доставените материали, извършените монтажи и ремонти, както и гараниционни карти за всички продукти.