Локално парно отопление

Локално парно отопление

Локално парно отопление или ТЕЦ? През студените месеци бюджета за отопление достига до 70-80% от разходите на едно домакинство. Ние ще Ви помогнем да оптимизирате отоплителната си инсталация или начина на отопление, като по този начин ще постигнете максимален комфорт и ниски разходи. Важен фактор за качественото и ефективно локално парно отопление се постига с постоянното топлоотдаване, което може да бъде централно (ТЕЦ), локално парно или колективни отоплителни инсталации.

Централно отопление

При централното отопление е препоръчително да използвате алуминиеви радиатори с високо топлоотдаване. Броят на алуминиевите глидери зависи от големината на помещението в което ще се монтира радиаторът. Изчисляването се прави като се умножат квадратните метри на помещението по 120 до 170 вата. В нашият сайт на всеки радиатор е дадена неговата топлинна мощност във ватове. Показаните мощности отговарят при температура на входящата вода 60 градуса. Задължително е монтажът на термовентил за контрол на желаната температура и постигане на икономия на енергия. Термовентилите следят стайната температура и отварят и затварят при спадане или достигане на зададената температура. Повече за термовентилите може на видите с статията „Отопление с терморегулиращи вентили„. Друг важен фактор е монтирането на обезвъздушител и секретен кран на връщащата тръба на радиатора.

Локално парно отопление

Локално парно отопление

Локално парно отопление

При локално парно отопление източникът на енергия се намира в жилището или сервизно помещение. Според нуждите и възможностите на жилището може да се използва газов котел, камина с водна риза, котел на твърдо гориво, пелетен котел или електрически котел. Предимството на локалното отопление е че имате контрол на отоплителната система, при което може намалите разходите за енергия или гориво. За изграждането на локално парно е необходимо да се запознаете с необходимите материали и елементи, както и тяхната цена. Нека разгледаме всичко необходимо с няколко стъпки.

Ако сте се ориентирали към локално парно отопление, като начало е необходимо да направите

Изчисления за локално парно

Всички продукти са с гарантиран произход и качество. Осигурена доставка за района на София. Доставки за Страната с куриерска фирма или с наш транспорт. Осигурен монтаж, гаранционно и след гаранционно обслужване.

При запитване напишете телефон за по- бърза връзка с Вас и уточняване на подробности. Предлагаме безплатен оглед и представяне на оферта с актуални цени на материали и труд. Огледа и представянето на оферта не Ви ангажира с поръчка на стоки и услуги. При ангажиране за по голям обем работа сключваме договор с подробно описание на дейностите и цените за услугите и материалните който желаете. Издаваме фактури за доставените материали, извършените монтажи и ремонти, както и гаранционни карти за всички продукти.

Магазин

Всички продукти предлагани на страницата elkom-express.bg може да видите в нашият магазин на адрес София. ж.к.Люлин 2, блок 279, магазин 106 Д от понеделник до петък – 09.00 – 19.00 ч. и събота от 09.00 – 14.00 ч. Безплатна доставка за София и изпращане с Еконт за Страната.

Препоръчани връзки