Алуминиеви радиатори

Италиански алуминиеви радиатори – Елком Експрес ЕООД предлага радиатори на водещи италиански производители Global, FonditalRadiatori 2000  и други.  Перфектната изработка на алуминиевите радиатори гарантира по-голяма лекота и бързина на монтажа.

Италиански алуминиеви радиатори

Алуминиевите радиатори за отопление са ефективни и популярни отоплителни устройства, които се използват за отопление на жилищни и комерсиални помещения. Те имат няколко предимства пред другите видове радиатори, като например чугуновите.

Ето някои от предимствата на алуминиевите радиатори:

  • Бързо нагряване и охлаждане: Алуминиевите радиатори се отоплят и охлаждат по-бързо от чугуновите радиатори. Това позволява по-гъвкаво управление на температурата в помещението.
  • Леки и компактни: Алуминиевите радиатори са леки и компактни, което ги прави по-лесни за монтаж и поддържане.
  • Висока топлопроводимост: Алуминиевите материали имат добра топлопроводимост, което допринася за ефективното разпределяне на топлината в помещението.
  • Енергоспестяващи: Поради бързото нагряване и охлаждане, алуминиевите радиатори могат да бъдат по-ефективни в използването на енергия, особено при системи за отопление с ниска температура.
  • Лесни за почистване: Повърхността на алуминиевите радиатори е гладка и лесна за почистване, което ги прави подходящи за хора с алергии.
  • Дълъг живот: Алуминиевите радиатори са устойчиви на корозия и обикновено имат по-дълъг живот в сравнение с някои други видове радиатори.

Въпреки тези предимства, е важно да се обърне внимание на това, че алуминиевите радиатори могат да бъдат по-скъпи от някои алтернативи. Също така, е важно да се избере подходящият размер и мощност на радиаторите за конкретното помещение.

GLOBAL S.r.l

GLOBAL RADIATORI S.r.l. произвежда алуминиеви и чугунени радиатори повече от 40 години. Отличава се с  най-добрите резултати в този сектор, благодарение на високо специализирани специалисти и модерно високо технологично производствено оборудване. Ненадминато качество на алуминия, отлят под налягане, качествена изработка и модерния дизайн, определят радиатори GLOBAL като най-добрата марка на българския пазар и в Европа.

Fondital S.p.A

Основана от един човек – Силвестро Ниболи се превръща в голяма международна компания за производство на алуминиеви радиатори, чугунени радиатори, лири за баня, газови котли и слънчеви системи. Повече от четиридесет години развитие Fondital се превърна в водеща индустриална група в Италия и много други големи европейски държави, както и ключов играч в някои страни, в които се извършва икономическа трансформация чрез изграждането на нови, модерни и комфортни жилища.

Radiatori 2000 S.p.A

В продължение на повече от 25 години Radiatori 2000 SpA е лидер на пазара на ляти алуминиeви радиатори. Отговорът на тези, които искат функционални продукти, без да пренебрегват качеството и естетиката. Качеството Radiatori 2000 SpA се осигурява благодарение на непрекъснатото сътрудничество с основните италиански центрове за технически и технологични изследвания (включително енергийния отдел на политехниката в Милано ) и подкрепата на престижни фирми за архитектура и дизайн. Във всяка част от производствения процес нищо не е оставено на случайността, за да предложи на пазара продукти с ниско въздействие върху околната среда.

Елком Експрес ЕООД

гарантира за специалното отношение към всеки клиент. Ние ще Ви помогнем при избора на алуминиев радиатор, ще изчислим мощността му и ще Ви препоръчаме радиаторът, който най-добре ще отговаря на Вашите изисквания. Нашите високо-квалифицирани консултанти ще изчислят напълно безплатно броят на глидерите от които имате нужда.

Кога трябва да смените старият си радиатор?

Ако стария Ви панелен или чугунен радиатор не отдава достатъчно топлина, ако не загрява целият радиатор. Става труден за поддръжка – чистене, боядисване, няма естетичен външен вид, време е да помислите за смяна на радиатора с новите, високоефективни, красиви и с голямо топлоотдаване алуминиеви радиатори.

Много често старите радиатори протичат и създават доста проблеми и главоболия не само на Вас, а и на Вашите съседи. Непланирани и скъпи ремонти на жилището и покриване на щетите на съседите. Спиране на отоплението на целия вход, в някой случай и на няколко входа. Обикновено старите и корозирали радиатори се спукват през най-студените дни в годината, когато парното се засилено и температурата на водата в отоплението е по-висока.

КПД
Алуминиеви радиатори

Алуминиеви радиатори

Другият недостатък на старите радиатори е че не загряват цялото тяло, греят наполовина или само в началото, при което се начислява топлина която не оползотворявате. В същото време топломерът монтиран на радиатора върти единици за който заплащате.

Още един недостатък при старите радиатори е че в някой случай нямат термовентил и почти във всички случай нямат втори кран на връщащата тръба. Без термовентил не можете на регулирате постоянна и комфортна температура в жилището си, изразходвате топлинна енергия тогава когато не е необходимо. С монтирането на термовентил осигурявате постоянна температура, като регулирането е по температура на въздуха в помещението. За повече информация вижте нашата статия Отопление с терморегулиращи вентили.

Втори секретен кран

Вторият секретен кран на радиатора се монтира с цел напълно спиране на водата към радиатора. Той Ви осигурява спокойствие и ненужни усложнения при повреда или смяна на радиатора. С втори кран на радиатора вече не е нужно да източвате, пълните и обезвъздушавате цялата система на блока. Не е нужно да търсите ключ от абонатната станция и да обяснявате на всички какво ще правите.

Старите радиатори нямат обезвъздушители. По този начин радиаторът остава отчасти или целия студен. Монтирането на обезвъздушители на тези радиатори е трудно и някой случай невъзможно. Повечето радиатори са монтирани неправилно, което пречи за правилното обезвъздушаване и правилната циркулация на водата в него.

Правилно свързване на алуминиевите радиатори

Свързването на старите радиатори е едностранно (двете тръби са свързани от едната страна на радиатора), при което се губи голяма част от ефективността на по-дългите радиатори. Правилно е радиатор по дълъг от 10 глидера или 80 см. е да се свърже на кръс или от противоположните страни на радиатора, за да може топлата вода да преминава през целия радиатор преди да се върне в отоплителната система.

Предимства на алуминиевите радиатори

Алуминиевите радиатори от своя страна са надеждни, високоефективни и красиви. Инвестицията в по-скъпи и доказани с времето радиатори се изплаща бързо и оставате удовлетворени и спокойни. Качествените радиатори са прахово боядисани и не задържат прах. Алуминиевите радиатори се монтират на стената с конзоли, монтира се ръчен или автоматичен обезвъздушител.

Алуминият е с висока топлопроводимост и високо топлоотдаване, което е преимущество в използването му за изработка на радиатори. Поради тези му свойства алуминият се използва масово в производства на техника и механика, където не необходимо охлаждане. На пазара се предлагат много видове и модели на алуминиеви радиатори, като цената зависи от много фактори. Евтините алуминиеви радиатори са по-тънки, по-тесни глидери, некачествено боядисване, по-малка мощност и ненадеждни сглобки.

Как да изберете радиатори

На първо място попитайте познати за мнения за алуминиеви радиатори. Всеки търговец ще Ви каже че неговите радиатори са най-доби и най-качествени. Попитайте за сертификат и декларация за съответствие. Всички уважаващи себе си производители предоставят такива документи за произвежданите от тях алуминиеви радиатори. Заложете на изпитани с времето алуминиеви радиатори на реномирани производители, като Global, FonditalRadiatori 2000.

Алуминиеви радиатори
Алуминиеви радиатори
Алуминиеви радиатори

Смяната на радиатор не е евтина операция и инвестирането в 10-15% по-скъпи алуминиеви радиатори винаги се отплаща. Качествените радиатори се отличават с висока топлинна мощност, изчистени форми, дебелина на глидера и качествена изработка. Вложението в по-качествени алуминиеви радиатори се оправдава с времето. Накрая се поинтересувайте за фирмата от която купувате, от кога е на пазара.

Доставка и монтаж на алуминиеви радиатори

Елком Експрес ЕООД предлага продажба, доставка и монтаж на aлуминиеви радиатори. Работим само с качествени и доказани марки и производители. Осигуряваме безплатен оглед, изчисляване и представяне на оферта за нужните Ви радиатори и материали. Всички алуминиеви радиатори са с 10 годишна гаранция.

Извършваме демонтаж и извозване на старите радиатори, източване, пълнене и обезвъздушаване на отоплителната инсталация. При нужда на се колебайте и се свържете с нас за консултация и изчерпателна информация по телефона или с формата за контакт.

Нашите техници са с повече от 20 годишен опит в монтажа, демонтажа, преместването, затапването и ремонта на радиатори и отоплителни инсталации. Осигуряваме 10 години гаранция и след гаранционно обслужване на извършените от нас услуги.

Как се обезвъздушават алуминиевите радиатори?

Алуминиеви радиатори

Всички aлуминиеви радиатори предлагани в нашата страница се поддържат в наличност. Цените на алуминиевите радиатори може да видите на страницата на избраният от Вас радиатори в раздел Актуални цени. Актуалните цени и наличността се обновява ежедневно.

Ако някои от избраните алуминиеви радиатори нямат цена не са налични в момента, може да се консултирате с наш сътрудник за очаквана доставка и срокове. Всички алуминиеви радиатори предлагани от нас са с 10 годишна гаранция и след гаранционно обслужване. Закупените от нас радиатори се монтират с предимство пред другите поръчки в фирмата.

Силата на мечтите

Безплатно

Безплатен оглед, изчисляване на мощността необходима за помещението, изготвяне на оферта включваща цени на алуминиеви радиатори, фитинги и части необходими на монтажа и труд. При монтаж на нов алуминиев радиатор, осигуряваме източване, пълнене и обезвъздушаване на отоплителната инсталация в сградата.

Свързване на кръс

При алуминиеви радиатори по-големи от 10-12 глидера, свързваме радиаторите на кръс (изходящата тръба е от противоположната страна на входящата) за по-добра циркулация на топлата вода и топлоотдаване. Извършваме демонтаж на топломерите от старите радиатори и съдействие за монтажът им на новите.

Работно време

Удължено работно време – извършваме доставка и монтаж, съобразявайки се в Вашето свободно време и възможност – в работни дни до 22 часа, както и в празнични дни, събота и неделя. За всички извършени от нас услуги издаваме фактура, възможност за плащане по банков път. Всички алуминиеви радиатори са с гарантиран произход и качество.

Осигуряваме професионална и компетентна помощ за монтаж, свързване, обезвъздушаване и оптимизиране на алуминиеви радиатори.

Осигуряваме експресен монтаж за София и близките райони.

Гаранция 10 години | Безплатна доставка за София

Препоръчани продукти

Алуминиеви радиатори Лири за баня Термовентили Стайни термостати Котли
Алуминиеви радиатори Лири за баня Термовентили Стайни термостати - жични, безжични, интернет Котли
Пелетни камини Окомплектовка за радиатори Окомплектовка за отопление Нагреватели за радиатори и лири Системи за управление и контрол
Пелетни камини с водна риза Окомплектовка за радиатори Окомплектовка за отопление Нагреватели за радиатори и лири Системи за управление и контрол

Запитване

При запитване напишете телефон за по- бърза връзка с Вас и уточняване на подробности. Предлагаме безплатен оглед и представяне на оферта с актуални цени на материали и труд. Огледа и представянето на оферта не Ви ангажира с поръчка на стоки и услуги.

Магазин

Всички алуминиеви рaдиатори предлаган на страницата elkom-express.bg може да видите в нашият магазин на адрес София. ж.к.Люлин 2, блок 279, магазин 106 Д от понеделник до петък – 09.00 – 19.00 ч. и събота от 09.00 – 14.00 ч. Безплатна доставка за София и изпращане с Еконт за Страната.

Препоръчани връзки

Алуминиеви радиатори